Zvezdo, ovako ne smeš u Moskvi!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Apr.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdo, ovako ne smeš u Moskvi!

Cedevita u Zagrebu ostvarila ubedljivu pobedu i beogradskom rivalu ostavila brojne teme za razmišljanje pre početka četvrtfinalne serije - 83:62

Dostojan oproštaj od Evrolige tražili su košarkaši Cedevite, a to su i dobili. Doduše, najviše iz razloga što su na drugoj strani terena imali takmaca koja je mislima već bio u Moskvi, na mestu gde će naredne nedelje odigrati dva četvrtfinalna okršaja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv CSKA. Ekipa Veljka Mršića će za uspomenu imati trijumf u meču koji nije imao rezultatski značaj, a Crvena zvezda još jednu temu za razmišljanje zbog mnogih elemenata koji nisu funkcionisali u Draženovom domu, uz treći uzastopni poraz u elitnom takmičenju - 83:62 (29:12, 23:19, 16:14, 14:17).

Domaćin je pitanje pobednika rešio brže nego što se očekivalo. Od samog starta susreta Džejkob Pulen i Džejms Vajt iskoristili su nezainteresovanost crveno-belih i Cedeviti podarili dvocifrenu prednost, da bi u samom finišu prve četvrtine Miro Bilan utisnuo svoj pečat na velikih 18 koševa suficita. Mada je Crvena zvezda imala tri pune četvrtine da ispravi mrlje, Cedevita je do trijumfa stigla bez većih problema, jer rivalu ništa nije polazilo za rukom.

Bez obzira na to što je u pitanju utakmica koja neće imati nikakvih posledica na konačni raspored timova na tabeli Grupe E, te činjenice da su u Zagrebu nastupali bez Kvinsija Milera i Marka Gudurića, teško je verovati da će trener Dejan Radonjić moći da bude zadovoljan izdanjem svojih pulena, iako je delovalo kao da je trofejni stručnjak namerno „oborio“ formu. Bez pravog rešenja u napadu Crvena zvezda bila je praktično tokom cele utakmice i brojna rešenja svodila su se na šut sa distance, posebno u situaciji kada se protivnik odlučivao da svoje polje čuva zonom.

CEDEVITA – CRVENA ZVEZDA 83:62 (29:12, 23:19, 16:14, 15:17)

Dvorana: Dom Dražena Petrovića

Gledalaca: 1.500

Sudije: Migel Perez Perez (Španija), Robert Lotermozer (Nemačka), Sefi Šemeš (Izrael)

Cedevita: Pulen 22, Vajt 8, Katić 1, Pilepić 4, Babić 10, Žganec 2, Bilan 12 (6sk), Mazalin, Gordić 6, Žorić 12, Arapović 6.

Crvena zvezda: Kinzi 11, Rebić 5, Dangubić 4, Mitrović 3, Lazić, Simanić 2, Micić 3 (5as), Tejić, Simonović 6, Jović, Cirbes 10, Štimac 18 (11sk)

Međutim, nije gorelo samo u ofanzivnom delu, pošto je Zvezdin odbrambeni mehanizam ozbiljno zakazao. Dobar početak utakmice dao je košarkašima hrvatskog šampiona krila, pa je u 14. minutu razlika iznosila čak 25 poena! Cedevita je u tom vremenskom rasponu Zvezdi smestila čak 41 poen! Previše čak i da je u pitanju prijateljski duel dva tima u letnjem periodu, a ne poslednje kolo Top 16 faze Evrolige.

Crvena zvezda moraće ovu utakmicu da zaboravi što pre, jer ovakvo izdanje ne sme da ponovi u Moskvi. Armejci su sami po sebi ogroman zalogaj i veliki tim, a izdanja kao ovo u Zagrebu sigurno neće oprostiti. Ne treba zaboraviti ni kako se Partizan provodio u Moskvi ne tako davno...

Mada situacija na parketu nije bila blistava, trener Radonjić je na teren poslao i igrače koji su imali manje uloge ove sezone - od Tejića koji je bio u startnoj petorci, preko Rebića i Simanića, dok je prve minute posle šest meseci oporavka od teške povrede upisao i kapiten Luka Mitrović. Meč je završio sa po tri poena i skoka za jedanaest minuta na parketu.

Najefikasniji igrači Cedevite bili su Pulen sa 22, Žorić i Bilan po 12, a Babić 10 poena. Kod Crvene zvezde 18 koševa i jedanaest skokova imao je Vladimir Štimac, 11 poena ubacio je Tarens Kinzi, dok je Majk Cirbes dodao 10 poena.

(FOTO: ABA liga / Cedevita/Marin Sušić)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.