Zlato za Bogdanovićevu, srebro za Mandićevu na Gran priju u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za Bogdanovićevu, srebro za Mandićevu na Gran priju u Moskvi

Srpske reprezentativke u tekvondou Tijana Bogdanović i Milica Mandić osvojile su danas na finalnom Gran priju u Moskvi zlatnu, odnosno srebrnu medalju.

Dan posle pošto su plasmanom u finale obezbedile olimpijsku normu za Tokio 2020, one su se okitile medaljama.

Bogdanovićeva je uspela da osvoji najsjajnije odličje u kategoriji do 49 kilograma, a Mandićeva je osvojila srebrnu medalju u kategoriji preko 67 kilograma.

"Ovo je moja prva Gran pri zlatna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medalja do sada, i to na finalnom turniru, i samim tim što je osvojena ovde, jasno je da trenutno ne mogu biti srećnija. Sezonu nismo mogli bolje da završimo. Drago mi je što se sav trud i rad napokon isplatio. Imali smo jako tešku godinu i mnogo turnira, a evo sada smo kvalifikovani za Olimpijske Igre u Tokiju. Još sam srećnija što imam divan tim uz sebe, trenera, nutricionistu, psihologa, kondicionog trenera, Galeb, moj klub, prijatelje i porodicu s kojima mogu da podelim ovakve trenutke", rekla je Tijana Bogdanović posle osvajanja zlata.

Vicešampionka Gran prija u Moskvi Milica Mandić rekla je da je zadovoljna plasmanom i borbama na finalnom turniru.

"Imala sam dobre protivnice u svakom meču, ali najbitnija borba mi je bila polufinalna gde sam posle dužeg vremena uspela da pobedim prvog nosioca, Bjanku Valkden iz Velike Britanije, koja je ujedno i trostruki šampion sveta. Cilj ovde je bio medalja i kvota i drago mi je što smo Tijana i ja po drugi put kvalifikovane zajedno za Olimpijske Igre. Ovo su bile tri teške godine, pune uspona i padova, ali krajnji cilj je ispunjen. Sve ovo ne bi bilo ostvarivo da Dragan Jović nije napravio tim koji pobeđuje i koji uvek radi za isti cilj. Hvala mu na požrtvovanosti, energiji i verovanju, kao i celom timu koji radi sa nama. Pred nama je novi izazov i radujem se daljem radu i napretku", rekla je Mandićeva.

Pred odlazak u Moskvu sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović istakao je da njihov cilj nikada nisu samo plasmani, već vrhunski rezultati.

"Cilj je ispunjen. Dve karte su osigurane za Tokio. U aprilu su kontinentalne kvalifikacije za momke i nadam se da ćemo i nekog muškarca kvalifikovati. Zaista je ovo ogroman uspeh i veliki rezultat, dve medalje na finalnom Gran priju i treba imati u vidu da je zlatno i srebrno odličje teško osvojiti. Ovo je prvi put da smo uopšte osvojili medalje na finalnom Gran priju, pa me raduje što su to one dve najsjajnije. Milica i Tijana od danas imaju pauzu do 23. decembra kada počinjem sa našim kondicionim trenerom Nebojšom Šakićem pripreme za 2020", rekao je Jović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zlato za Bogdanović, srebro za Mandić u Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2019

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas zlatnu, a Milica Mandić srebrnu medalju na finalnom turniru Gran prija u Moksvi...Dan pošto su obezbedile plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020, Tijana Bogdanović trijumfovala je u konkurenciji do 49 kilograma, dok se Milica...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.