Zenit otkrio budžet! Dinamo Moskva je najbogatiji klub Rusije…

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zenit otkrio budžet! Dinamo Moskva je najbogatiji klub Rusije…

Šampion iz Sankt Peterburga je zvanično saopštio da će imati 5,5 milijardi rubalja na raspolaganju u narednih godinu dana

Ekonomnske sankcije i pad rublje su uzdrmale Rusiju i izazvale finansijsku krizu, ali fudbal u Rusiji ne trpi tolike posledice kao što se očekivalo. Iako se spekulisalo da će pomenute sankcije uticati na raspad velikih budžeta ruskih premijerligaša i odlazak najvećih zvezda, to se nije desilo, a klubovi i dalje raspolažu ogromnim budžetima. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ne toliko velikim kao ranije, ali opet je u pitanju ogroman novac.

Šampion Zenit je danas zvanično potvrdio da klupski budžet izsnosi 5,5 milijardi rubalja, što je u prevodu 75.000.000 evra.

“Kada pogledate budžet od prethodne sezone, stvari su ostale iste. Ako računamo u rubljama, budžet je isti kao prethodne godine. Ali ako gledamo u dolarima, jasno je da je smanjen za određeni deo jer smo morali da srežemo neke troškove. Uglavnom su to troškovi koji su se odnosili na investicije i reprezentacije. Plate igrače su ostale nepromenjen i gledaće da još ojačamo igrački kadar, a da zadržimo najbolje fudbalere poput Vicela, Hulka, Anjukova ili Smoljnikova”, rekao je Zenitov generalni direktor Maksim Mitrofanov.

Zenit prema budžetu nije najmoćniji klub Rusije. Dinamo iz Moskve je potvrdio da ima godišnji budžet od osam milijardi rubalja. CSKA je imao budžet od 3,6 milijardi rubalja, a Lokomotiva, 5,43 milijardi ruskih novčanica.

Od velikih klubova jedino moskovski Spartak izbegava da zvanično otkrije sa kojim budžetom raspolaže.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Moskva,   Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.