Žena atentator

Izvor: Glas javnosti, 24.Jun.2009, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena atentator

MOSKVA - Zdravstveno stanje predsednika Ingušetije Junusa-Bek Jevkurova, na koga je prekjuče izvršen atentat, i dalje je „teško, ali stabilno“. Agencije javljaju da je istraga ustanovila da je mogući terorista-samoubica žena, i da se pretpostavlja da je to stanovnica grada Malgobeka, Pjatimat Mutalijeva, čiji je mogući motiv bio osveta za dvojicu braće, ubijene tokom specijalnih operacija protiv ekstremista.

Na mestu atentata pronađeno je malo biološkog uzorka ljudskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tela, a tek posle ekspertize moći će da se kaže da li je automobil koji je pun eksploziva udario u blindirani „mercedes“ Jevkurova vozio muškarac ili žena, preneo je Itar-TASS.

Istraga je ustanovila i da je vlasnik automobila sa kojeg su ukradene tablice i stavljene na vozilo marke „tojota“ iskorišćeno u atentatu stanovnik Moskve.

Ranjenog Jevkurova je obišao ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, a premijer Vladimir Putin uporedio je organizatore atentata sa nacistima jer „nemaju ništa sveto“.

- Jevkurov je sjajan oficir, patriota Rusije i svog zavičaja Ingušetije. Rusija je zahvaljujući takvim ljudima osećala pouzdanje i pobeđivala - kazao je Putin.

Zvanični predstavnik pres-službe Uprave Federalne službe bezbednosti za Ingušetiju Damir Rosin demantovao je vesti pojedinih ruskih agencija da je Mutalijeva umešana u atentat.

- Zvanično izjavljujemo da je Mutalijeva živa, zdrava, da uči, juče je polagala ispite i ni na koji način nije umešana u atentat - rekao je Rosin, prenela je agencija RIA Novosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.