Zbog prekida finala u Moskvi 15 dana zatvora

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog prekida finala u Moskvi 15 dana zatvora

Sud u Moskvi osudio je danas Veroniku Nikulšinu i Olgu Kuračevu na po 15 dana zatvora, zbog toga što su utrčale na teren u drugom poluvremenu finalne utakmice prvenstva sveta između Francuske i Hrvatske.

Na teren su ušle četiri članice pank benda "Pusi riot", a sud nije saopštio kada će biti procesuirane preostale dve, preneo je AP.

Devojke su prevarile pripadnike obezbeđenja tako što su obukle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policijske uniforme. Zbog njihovog ulaska na teren, utakmica je bila prekinuta na jedan minut.

U obrazloženju presude Nikulšinoj i Kuračevoj, navodi se da su one prekršile Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, a pored zatvorske kazne, izrečena im je trogodišnja zabrana prisustvovanja svim sportskim događajima.

Autor: Fonet

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.