Zbog kvara aviona slovenačka premijerka ostala u Moskvi

Izvor: Blic, 11.Dec.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog kvara aviona slovenačka premijerka ostala u Moskvi

Alenka Bratušek, slovenačka premijerka neplanirano je, zbog kvara na motoru vladinog aviona kojim je trebalo sinoć da se vrati u Ljubljanu, i danas ostala u Moskvi.

Bratušek je u utorak u Moskvi učestvovala na investicionoj konferenciji s ruskim poslovnim ljudima i sastala se s ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevom.

Kako su objavili slovenački mediji, a potvrdilo Ministarstvo odbrane,

posada aviona "falkon" pred odlazak je registrovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kvar desnog motora, zbog čega je let odložen i pozvan serviser da bi se avion osposobio za let.

Pretpostavlja se da bi uzrok teškoća s motorom mogle da budu niske temperature na moskovskom aerodromu.

Avion "falkon" francuske proizvodnje, kupljen 2002. godine, bio je zbog kontroverzi oko racionalnosti kupovine, niz godina iznajmljen jednoj kompaniji u SAD, a posle servisiranja u Švajcarskoj slovenačka vlada ga ponovo koristi od ove godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.