Zapad neće uvući Moskvu u svoju zamku

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 23:17

"Zapad neće uvući Moskvu u svoju zamku"

Zapad neće uspeti da ''uvuče Moskvu u svoju zamku'' nudeći pregovore o Ukrajini pod uslovom napuštanja ruskih principa.

Ovoje danas izjavila portparolka ruskog Ministarstva odbrane Marija Zaharova.

Komentarišući predlog švajcarskog ministra spoljnih poslova Ignasija Kasisa, koji je ranije danas nakon sastanka savetnika za nacionalnu bezbednost u Davosu naveo da bi Rusija trebalo da bude uključena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u razgovore o sklapanju mira sa Ukrajinom, Zaharova je napomenula da Zapad mora da ''prestane da isporučuje oružje Ukrajini, da odustane od antiruskih sankcija i da ne daje rusofobične izjave kako bi pronašao izlaz iz ćorsokaka u koji je Vašington ušao i uvukao neke zemlje EU'', prenosi RIA Novosti.

''Ako ova retorika ima za cilj da uvuče Rusiju pod zapadnim uslovima u neku vrstu psihodeličnog procesa kako bi uticala na fundamentalne pristupe Rusije, onda nećemo biti namamljeni u ovu zamku'', rekla je ona.

U Davosu je danas održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost zemalja širom sveta o mirovnoj formuli za Ukrajinu. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije bio na sastanku, ali će se pojaviti na Svetskom ekonomskom forumu koji sutra počinje u Davosu.

Zelenskog je predstavljao šef kabineta Andrij Jermak, koji je rekao da je sastanku prisustvovalo 18 azijskih, 12 afričkih i šest južnoameričkih zemalja, odnosno da je bilo više od 80 učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.