Izvor: RTS, 07.Sep.2020, 09:18

Zaharova uputila šest pitanja Berlinu o Navaljnom

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu nemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.
Ona je na svom profilu na Fejsbuku pozvala na izjavu nemačkog ministra da je Berlin odavno dao odobrenje da se Moskvi predaju informacije o Navaljnom, ali da su u toku i dalje pregledi pacijenta na klinici. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Komentarišući izjavu šefa nemačke diplomatije, Zaharova je ukazala da ima nekoliko pitanja za MIP Nemačke, prenosi portal Sputnjik.
Kako se navodi, ona je Masa upitala zašto se izlazi u javnost sa političkim izjavama ako su pregledi u toku, zašto su o istrazi i dijagnozama govorili političari, a ne predstavnici policije i lekari u Nemačkoj i zašto nije počela razmena informacija i praktični rad stručnjaka koji su kompetentni za to pitanje.
Zaharova je pitala nemačkog šefa diplomatije i kakve faktografske podatke je nemačka strana predstavila partnerima iz NATO-a i EU, kada će ruska ambasada u Berlinu moći da dobije zvanične odgovore na zatražene informacije kako bi ih predala Moskvi i zašto Nemačka ne otkriva podatke, na koje se poziva.
Rusko Tužilaštvo i policija počeli su svoje istrage već prvog dana hospitalizacije lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Omsku 20. avgusta, a rusko tužilaštvo je zatražilo od Nemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruska delegacija u poseti Damasku

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2020

Ruska delegacija na čelu sa potpredsednikom Vlade Jurijem Borisovim doputovala je u zvaničnu posetu Damasku, saopštila je sirijska državna televizija. „Delegacija na čelu sa potpredsednikom Vlade Jurijem Borisovim doputovala je na međunarodni aerodrom u Damasku“, saopštila je televizija. Tokom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.