Zaharova: Samit za demokratiju sredstvo konforontacije

Izvor: B92, 25.Nov.2021, 14:48

Zaharova: Samit za demokratiju sredstvo konforontacije

Moskva -- Samit za demokratiju, čiji će domaćin biti Vašington, ima za cilj stvaranje konfrontacije i vraćanje ideologije u međunarodne odnose, izjavila Marija Zaharova.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je rekla i da SAD još jednom nastoje da uspostave "klub" da bi suprotstavile zemljama koje održavaju stratešku nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kolektivnog Zapada i svoj suvereni pogled na pravičan svetski poredak, pre svega, Rusiji i Kini.

"Oni (Amerikanci) planiraju da vode ovu bitku prvenstveno mešanjem u unutrašnje poslove nezavisnih i suverenih država, navodeći borbu protiv korupcije, potrebu da se zaštite ljudska prava i obezbede demokratski standardi", naglasila je Zaharova.

SAD ističu pravo da odlučuju ko je dostojan da se naziva demokratijom, a ko nije, navela je Zaharova i dodala: "To svakako izgleda cinično, rekla bih patetično, s obzirom na stanje demokratije i ljudska prava u Sjedinjenim Američkim Državama i na Zapadu uopšte".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.