Zaharova: SAD znaju da se Rusija striktno pridržava Sporazuma o raketama

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: SAD znaju da se Rusija striktno pridržava Sporazuma o raketama

Rusija striktno poštuje tačke Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu američkog državnog sekretara majka Pompea i generalnog sekretara Jensa Stoltenberga o realizaciji Moskve tačaka ovog dokumenta. „Rusija se striktno pridržava tačaka Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa. Američka strana to zna“, naglasila je Zaharova. Ranije je državni sekretar SAD Majk Pompeo saopštio da će Vašington obustaviti ispunjavanje svojih obaveza iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, ako se Rusija u narednih dva meseca ne vrati njegovoj realizaciji.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Predlozi za raspravu sa Vašingtonom o Sporazumu o likvidaciji raketa ostaju na stolu

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2018

Moskva smatra da su američke optužbe protiv Rusije o nepoštovanju Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa neosnovane spekulacije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. . Ona je saopštila da je 4. decembra američka ambasada u Moskvi predala...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.