Zaharova: SAD jačaju vojnu aktivnost na Korejskom poluostrvu

Izvor: RTS, 13.Dec.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: SAD jačaju vojnu aktivnost na Korejskom poluostrvu

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da SAD nastavljaju svoju "nekonstruktivnu politiku" pojačane vojne aktivnosti u oblasti Korejskog poluostrva i istakla da Moskva poziva Vašington i Pjongjang da se uzdrže od koraka koji bi doveli do nove eskalacije.
"Situacija na Korejskom poluostrvu se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodatno pogoršala otkako je Severna Koreja testirala balističku raketu 29. novembra. Sa žaljenjem saopštavamo da, u takvim okolnostima, SAD nastavljaju svoju nekonstruktivnu politiku s ciljem jačanja vojne aktivnosti u severoistočnoj Aziji", navela je Zaharova, prenosi Tas.

Zaharova je, takođe, istakla da Moskva poziva i Vašington i Pjongjang da odmah počnu da u praksi rade na potrazi za političkim i diplomatskim rešenjima za čitav niz problema na Korejskom polustrvu.
"Ne samo što ovakvo 'pokazivanje mišića' ne može da pomogne u ublažavanju tenzija već je, naprotiv, praćeno najozbiljnijim posledicama po situaciju u podregionu", zaključila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RUSIJA: SAD pojačava vojnu aktivnost na Korejskom poluostrvu, nastavljaju nekonstruktivnu politiku!

Izvor: Kurir, 13.Dec.2017

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas SAD nastavljaju svoju "nekonstruktivnu politiku" pojačane vojne aktivnosti u oblasti Korejskog poluostrva, i istakla da Moskva poziva Vašington i Pjongjang da se uzdrže od koraka koji bi doveli do nove eskalacije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.