Zaharova: Podgorica nesposobna da se udalji od vođenja destruktivne politike na štetu sopstvenih nacionalnih interesa

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2022, 18:24

Zaharova: Podgorica nesposobna da se udalji od vođenja destruktivne politike na štetu sopstvenih nacionalnih interesa

Proterivanje ruskog diplomate od strane Crne Gore je nerazumno i van logike, Moskva zadržava pravo da odgovori, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je 12. avgusta proglasilo personom non grata diplomatskog službenika ruske ambasade u Podgorici. Pokušaj da se opravda ovaj korak u propratnom javnom komentaru otkrio je odsustvo razloga i logike za ovaj demarš“, saopštila je Zaharova.
„Napad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. To vidimo kao nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike automatskog vođenja ovako destruktivne linije na štetu međunarodne bezbednosti i saradnje, kao i sopstvenih nacionalnih interesa“, dodala je Zaharova. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Moskva spremna za konkretne korake ka razmjeni zatvorenika"

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2022, 17:00

MOSKVA - Ruska strana spremna je na profesionalan razgovor i konkretne korake radi razmjene zatvorenika sa SAD, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.