Zaharova: Neosnovane optužbe o mešanju Moskve u unutrašnja pitanja Makedonije

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Neosnovane optužbe o mešanju Moskve u unutrašnja pitanja Makedonije

Optužbe o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Makedonije su iskonstruisane i neosnovane, izjavila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Marija Zaharova, povodom intervjua "Blumberga" sa makedonskom ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom.
"Videli smo Blumbergov članak koji govori o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Republike Makedonije", izjavila je Zaharova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a prenosi ruska agencija Tas.

Kako je istakla, optužbe protiv Rusije su potpuno nepojmljive i bazirane su samo na neosnovanim tvrdnjama rusofoba, kao i na lažnim vestima koje šire.
"Verujemo da ovim optužbama neprijatelji Rusije i Makedonije žele da oslabe odnose dve zemlje, koji su uvek bili prijateljski, kao i da se skrene pažnja makedonskog naroda od realnih pretnji koje ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet njihove zemlje, kao što su pokušaji da se Skoplje po svaku cenu uvuče u NATO, ne uzimajući u obzir nacionalne interese", izjavila je Zaharova.
Pozvala je njujoršku agenciju Blumberg da objavi pun tekst intervjua sa makedonskom ministarkom.
"Imajući u vidu da je prethodna žrtva Blumberga nedavno bila i srpska premijerka Ana Brnabić, pozivamo agenciju da objavi pun tekst intervjua, kao i audio i video-snimak razgovora sa Šekerinskom", navela je Zaharova.
Istakla je da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva Makedoniju da objasni da li su reči ministarke odbrane Radmile Šekerinske, koje je objavila agencija Blumberg, zaista istinite, budući da njenu izjavu i dalje niko nije demantovao.
Njujorška agencija je nedavno objavila intervju sa Šekerinskom, u kome je ministarka odbrane Makedonije rekla da nova vlada u Skoplju pojačava napore za ulazak Makedonije u NATO, tvrdeći da će članstvo u toj vojnoj alijansi zaštititi zemlju od ruskog mešanja u njene unutrašnje poslove.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusko ministarstvo odbacilo optužbe za miješanje u unutarnja pitanja Makedonije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2017, 10:14

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova ocijenila je neosnovanim optužbe u najavljenom intervjuu američke agencije Bloomberg sa makedonskom ministaricom odbrane Radmilom Šekerinskom u kojem se navodi da se Rusija miješala u unutarnja pitanja Makedonije. "Vidjeli smo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.