ZDRAVLJE ISPRED POLITIKE: Ambasador Italije u Moskvi primio rusku vakcinu protiv kovida

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 10:13

ZDRAVLJE ISPRED POLITIKE: Ambasador Italije u Moskvi primio rusku vakcinu protiv kovida

Teračano je naglasio da nije osetio nikakve neželjene efekte pošto je dobio injekciju

Italijanski ambasador u Rusiji Paskvale Teračano primio je vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V. Diplomata je o vakcinaciji govorio na internet konferenciji o istorijskim vezama dveju zemalja.

Teračano je naglasio da nije osetio nikakve neželjene efekte nakon injekcije i da će se u najskorije vreme testirati na nivo antitela.

Vakcina Sputnjik V, koju proizvodi Naučno-istraživački >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << institut Gamaleja u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Preparat je napravljen na osnovu dobro proučene platforme vektora humanog adenovirusa, njegove važne prednosti su bezbednost, efikasnost i odsustvo dugoročnih negativnih posledica. Prema rezultatima analize podataka na završnoj kontroli u okviru postregistracionih ispitivanja, ova ruska vakcina pokazala je efikasnost od 91,4 odsto, a za teške slučajeve - sto odsto.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.