ZAPAD ŽIVI U POTPUNOJ ILUZIJI! Moskva spustila Ameriku na zemlju: SAD nisu ni teoretski spremne da pregovaraju sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 23:02

ZAPAD ŽIVI U POTPUNOJ ILUZIJI! Moskva spustila Ameriku na zemlju: "SAD nisu ni teoretski spremne da pregovaraju sa Rusijom"

Situacija je više nego jasna.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da bilo kakve perspektive dijaloga između Moskve i Vašingtona u potpunosti zavise od spremnosti SAD da pregovaraju na osnovu uzajamnog poštovanja i uvažavanja interesa druge strane.

- Što se tiče izgleda za naš dijaloga sa Amerikancima, to u potpunosti zavisi od namera Vašingtona da pregovara na osnovu zajedničkih interesa i uvažavanja interesa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << druge strane. Sjedinjene Američke Države još nisu spremne za to čak ni teoretski - rekla je Zaharova u intervjuu za časopis "International Affairs".

Prema njenim rečima, u budućnosti bi trebalo ozbiljno da se razgovara o usaglašavanju principa međunarodne komunikacije, što bi bilo u skladu sa realnošću nastajanja multipolarnog sveta koji sada vidimo, prenosi TASS.

Zaharova je istakla da međunarodni poredak treba da bude zasnovan na principu suverene ravnopravnosti zemalja, a da saradnja među njima treba da bude zasnovana na balansu interesa.

- Bilo kakvi dvostruki standardi i pokušaji nametanja stranih razvojnih modela, ideologija i vrednosti treba da budu eliminisani. Čim naše zapadne kolege to shvate, pregovarački proces koji ima za cilj rešavanje kriznih pojava u svetu će se pokrenuti - poručila je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.