ZAHAROVA MELJE I NEMA STAJANJA: Ruskinja nikad BRUTALNIJA, potkačila Micotakisa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 00:06

ZAHAROVA MELJE I NEMA STAJANJA: Ruskinja nikad BRUTALNIJA, potkačila Micotakisa!

Zaharova je poručila da će Moskva uvek biti neprijatelj nacistima.

Marija Zaharova, potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, iskomentarisala je izjavu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, nakon što je rekao da je Rusija neprijatelj Evrope, te mu je poručila da Moskva nikada nije, niti ima nameru da zastrašuje Atinu, niti druge evropske zemlje, ali da isto tako ni neće trpeti manifestacije nacizma. 

- Treći rajh je takođe bio Evropa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvek biti neprijatelji - istakla je Zaharova.

Ona je pozvala Micotakisa da ne izneveri sećanje na grčki pokret otpora.

- U mojoj sovjetsko-ruskoj školi, na časovima muzike učili smo dela Mikisa Teodorakisa. Znala sam i njegovu muziku i njegovu sudbinu. I on je bio neprijatelj Evrope, nacističke Evrope. Ne izdaj, Kirijakose, sećanje na grčki otpor - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Grčki kompozitor Mikis Teodorakis bio je vođa pokreta otpora protiv profašističke vojne hunte u Grčkoj tokom druge polovine dvadesetog veka.

Premijer Grčke je ranije na konferenciji Evropske narodne partije u Bukureštu nazvao Rusiju neprijateljem Evrope i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu koliko god bude potrebno, prenela je grčka javna televizija ERT.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.