Wagner grupa zaustavila pobunu protiv ruskih vojnih vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2023, 08:36

Wagner grupa zaustavila pobunu protiv ruskih vojnih vlasti

Šef grupe Wagner Jevgenij Prigožin zaustavio je vojni pohod ka Moskvi nakon pobune koja je trajala od 23. juna ujutro do 24. juna ujutro. Uz posredovanje bjeloruskog predsjednika dogovoreno je da Prigožin preseli u Bjelorusiju a njegove trupe neće biti kažnjene za pobunu. Plaćenici paravojne grupe Wagner pobunili se nakon što je Prigožin optužio rusku vojsku da je izvršila smrtonosni napad na njegove snage u Ukrajini, gdje se bore za Rusiju.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Wagner i Prigožin napuštaju Rostov i Voronjež

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2023

Wagnerovi plaćenici protekle noći su napustili Rostov na Donu, važan ruski grad nad kojim su efektivno preuzeli kontrolu tokom svoje pobune, kao i regiju Voronjež. Otišli su nakon što je njihov vođa Jevgenij Prigožin pristao da prekine pobunu i ode u Bjelorusiju. Dok su trupe napuštale grad,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.