Izvor: RTS, 02.Dec.2021, 11:42

Vulin sa Šojguom: Saradnja Srbije i Rusije na najvišem nivou

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Moskvi sa ministrom odbrane, generalom Armije Ruske Federacije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti. Vulin je naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.
Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu saglasili su se da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivou, saopštio je MUP.

Konstatovali su da se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je ministar policije Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće. 
Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19.  susretu dvojice predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju.
Taj susret je, kako se navodi, imao za rezultat postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama. 
Vulin se zahvalio Šojguu na ličnom doprinosu razvoja odnosa snaga bezbednosti dveju zemalja i naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.
Takođe, zahvalio mu se i na poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije od strane Ruske Federacije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.