Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 11:59

Vulin i Patrušev: Značajno unapređena saradnja MUP-a Srbije i ruskih organa bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev ocenili su u Moskvi da je u poslednjih šest meseci značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.
Ministar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, istakao je da su odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina, soapštio je MUP.

Tokom trećeg sastanka koji je, tokom ove godine imao sa Patruševim, Vulin je naglasio da predsednik Vučić vodi politiku samostalnosti i nezavisnosti i da će Srbija, dok god je on vodi, biti okrenuta saradnji sa Ruskom Federacijom, ističući da je strateško partnerstvo Srbije sa Rusijom izuzetno značajno.
Vulin je Patruševu preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Vučića i istakao da će Srbija ostati dosledna vojnoj neutralnosti i da nikada neće biti deo prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsednikom Putinom.
Na sastanku je istaknuto da su "obojene revolucije" postale, već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije i konstatovano da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.
Srpski ministar policije je istakao da je saradnja između Srbije i Rusije na najvišem  nivou zahvaljujući dobrim ličnim odnosima predsednika Vučića i Putina i naglasio da Srbija izuzetno ceni gest Rusije i njenog predsednika Putina, koji je za našu državu obezbedio dovoljne količine gasa.
Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i doslednom poštovanju i primeni Rezolucije 1244, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.