Vučić u utorak sa Putinom, nada se dobrim vestima

Izvor: Mondo, 17.Dec.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u utorak sa Putinom, nada se dobrim vestima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nada se da će posle sastanka sa predsednikom Rusije u Moskvi biti dobrih vesti za Srbiju.

Foto: AP Photo/Sergei Karpukhin/Pool

Vučić, koji u ponedeljak putuje u Moskvu, rekao je da će se u utorak, 19. decembra, sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je rekao, već sutra, prvog dana posete, imaće važne sastanke, obići tamošnji Naučno-tehnološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << park, a zatim će dodeliti orden koji je bivši predsednik Tomislav Nikolić posthumno dodelio nekadašnjem ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu, velikom prijatelju Srbije.

"Zatim, 19. decembra imam veliki i važan sastanak sa Putinom i nadam se da će biti dobrih vesti za Sbiju", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Grdeličkoj klisuri, gde je obišao radove na Koridoru 10.

Vučić i Putin složni: Kosovo - Pandorina kutija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da očekuje da tokom zvanične posete srpske delegacije Moskvi bude potpisano nekoliko novih sporazuma sa Rusijom i da budu dogovoreni ekonomski projekti i investicije za narednu godinu.

Dačić je naveo da će obim tema o kojima će u Moskvi razgovarati srpski i ruski zvaničnici biti ''širok i veliki''.

''Rusija je naš stabilan, dugogodišnji i tradicionalni partner. Imamo dobre i prijateljske odnose koji nisu zasnovani samo na prošlosti, već i na zajedničkim interesima u sadašnjosti i budućnosti. Očekujem dalji razvoj prijateljskih odnosa'', rekao je Dačić novinarima, pred izbornu konvenciju Mladih socijalista.

Vučić: Razgovor s Putinom 25 minuta na ruskom

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.