Vučić razgovarao sa ruskim zvaničnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa ruskim zvaničnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanika Državne Dume Ruske Federacije Sergeja Železnjaka i profesora Univerziteta Lomonosov iz Moskve Olgu Zinovjevu, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i o različitim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Predsednik Vučić je istakao da je za odnose Srbije i Rusije važno da održavaju kontinuirani dijalog na svim nivoima, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit. Predsednik Srbije je zahvalio na principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama.

On je ukazao i na to da je Srbija, kao nezavisna i vojno neutralna zemlja, za spoljnopolitički prioritet izabrala evrointegracije, ali da to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom.

Konstatovano je i to da su dobri politički odnosi osnova unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja, za šta postoje velike, a nedovoljno korišćene mogućnosti.

Predsednik Srbije zahvalio je na tome što je Rusija na prošlonedeljnom svečanom prijemu povodom inauguracije imala delegaciju na visokom nivou, što svedoči o značaju koji ruski državni vrh pridaje odnosima sa zvaničnim Beogradom.

Tokom razgovora o regionalnim i međunarodnim pitanjima istaknut je značaj odgovorne politike koju Srbija vodi na Zapadnom Balkanu radi održavanja mira i stabilnosti i podsticanja saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prioritet Srbije EU integracija i dobri odnosi s Rusijom

Izvor: B92, 29.Jun.2017

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s poslanikom ruske Dume Sergejom Železnjakom i profesorkom univerziteta Lomonosov Olgom Zinovjevom...Vučić je tom prilikom ukazao na to da je Srbija, kao nezavisna i vojno neutralna zemlja, za spoljnopolitički prioritet izabrala evrointegracije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.