Vučić doputovao u Moskvu

Izvor: BKTV News, 18.Dec.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić doputovao u Moskvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u posetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Na početku posete Vučić će prvo obići Zarjađe park a večeras će predati orden supruzi bivšeg ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina.

Zarjađe park je otvoren u septembru ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nalazi u centru grada u blizini Crvenog trga i Kremlja na prostranstvu od 13 hektara.

Prvi je gradski park izgrađen za poslednjih 50 godina a povodom 870 godina Moskve otvorili su ga predsednik Rusije Vladimir Putin i gradonačelnik Sergej Sobjanjin.

Podeljen je u četiri pejzažne zone, u njemu se nalazi najbogatija živa botanička kolekcija biljaka, interaktivni medija centar, interaktivni arheološki muzej.

U izgradnji parka su korišćene savremene tehnologije, a prava atrakcija je pešački most 70 metara iznad reke Moskve.

Vučić će uveče predati orden supruzi Vitalija Čurkina, ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama koji je preminuo u februaru ove godine i kojem je bivši predsednik Srbije posthumno dodelio orden. Čurkin je važio za velikog prijatelja Srbije.

Poznat je po tome što je stopirao britansku rezoluciju o Srebrenici a na sednicama Saveta bezbedosti o Kosovu i Metohiji vrlo energično je kritikovao prištinske institucije i upozoravao da je situacija u pokrajini daleko od stabilne kako tamošnje vlasti žele da je prikažu.

U delegaciji koju predvodi Vučić je više ministara - šef diplomatije Ivica Dačić, ministar privreede Goran Knežević, ministar rada Zoran Ðorđević, ministar odbrane Aleksandar Vukin, ministar rudarstav i energetike Aleksandar Antić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić doputovao u Moskvu

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u posetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u posetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.Na...

Nastavak na Večernje novosti...

SVEČANA CEREMONIJA U MOSKVI Vučić posthumnu odlikovao Vitalija Čurkina

Izvor: Blic, 18.Dec.2017

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je posthumno ordenom srpske zastave prvog stepena Vitalija Čurkina, bivšeg predstavnika Rusije u UN...Predsednik je orden uručio tokom svečane ceremonije u ambasadi Srbije u Moskvi, supruzi Vitalija Čurkina Irini...Čurkin je preminuo u februaru...

Nastavak na Blic...

Vučić i Putin: Razgovor o gasu i škakljivim temama

Izvor: Mondo, 19.Dec.2017, 06:19

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas se u Moskvi u okviru dvodnevne posete sastaje sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Teme razgovora su veoma raznolike, i "škakljive"...Foto: AP Photo/Sergei Karpukhin/Pool..Srpski predsednik je uoči dana sastanka izjavio da će sa ruskim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.