Vučić: Do kraja godine nova fabrika namenske industrije (VIDEO)

Izvor: S media, 23.Avg.2012, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Do kraja godine nova fabrika namenske industrije (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja godine biti otvorena nova fabrika složenih borbenih sistema i da će Rusija pomoći u plasmanu prozivoda srpske namenske industrije.

Vučić je na kraju posete Moskvi, gde je razgovarao sa ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom, rekao da će već od ponedeljka naši stručnjaci krenuti sa pravljenjem programa i zajedničkih modela saradnje Srbije i Rusije u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oblasti i da očekuje da će to doneti ozbiljne rezultate.

"Nas je cilj i želja i mi cemo to svakako uraditi da pre kraja godine otvorimo novu fabrku složenih borbenih sistema, slicnoj nekad ''Ðuri Ðakoviću'', a za to nam je potreban plasman naše robe u svetu i u tome očekujemo značajnu podršku Rusije", rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi.

On je istakao da su se njegovi jučerašnji razgovori sa Rogozinom vodili u tri pravca, strateško-političkom, o unapređenju odmbrambene politike naših zemalja i treći, najvažniji za naše građane, o razvoju naše proizvodnje i plasiranju naših prozivoda na tržište RF i tržišta trećih zemalja.

Rogozin je, kako je naveo Vučić, izrazio uverenje da će Srbija postići ozbiljne rezultate u narednom periodu i rekao da će u tome imati podršku Rusije.

Prema rečima Vučića, bilo je reči o ruskim kreditima i ulaganjima u našu zemlju, a o tome će se više detalja znati već u prvoj polovini septembra.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.