Vučić: 10 MIG-ova bi značilo veću sigurnost za građane

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: 10 MIG-ova bi značilo veću sigurnost za građane

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom, sa kojim će, kako je najavljeno, finalizovati dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije.

Vučić i Šojgu će razgovarati i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je ranije iz Kabineta premijera.

Srpski premijer je danas pre podne obišao jedan od poligona ruske borbene avijacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gde je prisustvovao prezentaciji aviona i vojne opreme Ruske Federacije.

Kako je Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

"Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče", naglasio je premijer.

Vučić je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne.

Ponovio je i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.

On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

Takođe je najavio da će se sa Rusijom razgovarati i o određenim protivvazdušnim sistemima, najverovatnije o sistemima M1 ili M2, ali treba videti šta je najbolje i najjeftinije, kao i koje finansijske instrumente i novac možemo da izdvojimo.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa Šojguom: Srbija na delu dokazala spremnost da pomogne Siriji

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom...Najavljeno je da će s njim finalizovati dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije. Vučić i Šojgu će razgovarati i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.