Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 11:42

Vreme je za šoping u Firenci, traže se napadači

Kaisedo, Pavoleti, Ingleze i Lazanja u igri, kao i Kokorin i Felipe Anderson

Ostala je Fiorentina u tekućem prelaznom roku bez četvorice igrača, pa su juče sastanak sa predsedikom kluba Rokom Komisom održali sportski direktor Danijele Prade i trener Ćezare Prandeli. Analizirao se težak poraz od Napolija (0:6), a razgovaralo se i o potencijalnim pojačanjima. Do kraja pijace ostalo je još deset dana, a jasno je da su Violi potrebna pojačanja u napadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Veliki broj igrača je na radaru kluba, a sada su u igri i Aleksander Kokorin iz moskovskog Spartaka i Felipe Anderson, koji je u Portu na pozajmici iz Vest Hema.

Napustili su Firencu ove zime Rikardo Saponara (Specija), Alfred Dankan (Kaljari), Pol Lirola (Olimpik Marselj) i Patrik Kutrone (vratio se u Vulverhempton sa pozajmice). Prandeli je zahtevao od uprave da smanji broj igrača koje ima na raspolaganju, ali je jasno da su mu potrebna i nova pojačanja. Vezni red bi mogao da pojača Lukas Toreira, koji ne igra na pozajmici iz Arsenala u madridskom Atletiku i mogao bi da promeni sredinu do kraja prelaznog roka, ali je za njegove usluge zainteresovan veliki broj klubova.

Ojačavanje napada je ipak prioritet Viole, a veliki broj imena je u opticaju. Iskusni Felipe Kaisedo iz Lacija je već neko vreme želja kluba iz Firence, pisalo se i da je poslata ponuda u Rim od 6.000.000 evra, ali do dogovora nije došlo. Leonardo Pavoleti je takođe na radaru Fiorentine, koja je zainteresovana i za Kevina Lazanju iz Udinezea, mada Zebre tvrde da 28-godišnji napadač nije na prodaju. Roberto Ingleze je još jedna opcija, ali utisak je da je 29-godišnji fudbaler Parme samo rezervna varijanta za Ljubičaste.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pouzdani Đanluka Di Marcio je preneo da se na radaru Fiorentine nalazi još jedno ime, u pitanju je Aleksandar Kokorin. Svojevremeno najveća nada ruskog fudbala igra u moskovskom Spartaku od minulog leta, upisao je osam nastupa u prvom delu sezone i postigao dva pogotka, jasno je da nije u prvom planu. Iako je važio za jednog od najboljih ruskih igrača, vreme provedeno u zatvoru zbog napada na člana ruske Vlade pre nešto više od dve godine definitivno je ostavilo danak, ali izgleda da u Firenci veruju da bi Kokorin ponovo mogao da zablista u Seriji A.

Još jedno ime je u planovima ekipe sa Artemio Frankija, bivši igrač Lacija Felipe Anderson. Brazilac je izgubio mesto u Vest Hemu, pa je poslat na pozajmicu u Porto, ali jedva da igra i u dresu Zmajeva, pa se pisalo da bi Čekićari mogli da ga povuku sa pozajmice. Tu svoju šansu vidi Fiorentina, Felipe Anderson bi mogao da bude dobro pojačanje, podsetimo da je pet godina proveo u Laciju i da je dobro upoznat sa Serijom A.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.