Vreme je da Ukrajina ponovo bude deo velike Rusije

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 14:06

"Vreme je da Ukrajina ponovo bude deo velike Rusije"

Predsednik zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov podsetio je da je 1991. godine Ukrajina bila u sastavu SSSR-a sa prestonicom u Moskvi.

On se oglasio posle izjave predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o granicama zemlje iz 1991. godine

"Ako govorimo o granicama iz 1991. godine, može se govoriti samo o vremenu kada je Ukrajina bila u sastavu naše zajedničke države SSSR, sa prestonicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Moskvi. Ako Zelenski misli na ove granice, onda se potpuno slažem sa njim, vreme je da se Ukrajina u potpunosti i cela vrati kući u sastav velike Rusije", rekao je Rogov za Sputnjik. Osim toga, po logici Zelenskog, Ukrajina bi takođe trebalo da zahteva i da Rumunija vrati deo teritorija koje joj je predao njegov prethodnik Viktor Juščenko.

Ranije je Zelenski odbacio mogućnost diplomatskog rešenja sukoba u Ukrajini sve dok se ruske snage ne povuku do granica iz 1991. godine. Kako je rekao, ove granice ne obuhvataju samo jugoistok Ukrajine, nego i Krim

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.