Visoka očekivanja?

Izvor: B92, 01.Sep.2022, 11:20

Visoka očekivanja?

Rusija očekuje objektivnost tokom posete misije Međunarodne agencije za atomsku energiju nuklearnoj elektrani u Zaporožju.

To je izjavio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom susreta sa studentima i profesorima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, i dodao da pomoć očekuju uprkos naporima onih koji žele to da spreče.

"Očekujemo upravo objektivnost, iako svi ostali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su povezani s tom posetom na ovaj ili onaj način, s njenom pripremom, pokušajima da se ona oteža, očigledno ne žele da misija Međunarodne agencije za atomsku energiju izvede objektivne zaključke", rekao je Lavrov.

Ruski ministar je istakao da se Moskva nada da provokacije Ukrajine u vezi sa zaporoškom nuklearkom, uključujući današnji pokušaj desanta ukrajinskih snaga u blizini atommske centrale, neće dovesti do katastrofe.

"Misija se tamo danas nalazi i bilo je saopštenja naše vojske o iskrcavanju dve diverzione grupe koje su bile neutralizovane. Smatram da je to veoma velika cena za to da bi svetska zajednica saznala istinu, ali ako Ukrajina to želi da dobije upravo na takav način i ako želi da pokaže šta predstavlja, nadam se samo da to neće dovesti do nekakve katastrofe", rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergej Lavrov: Rusija čini sve u cilju bezbjednosti nuklearke Zaporožje

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2022

MOSKVA - Rusija čini sve da osigura bezbjedno funkcionisanje nuklearne elektrane Zaporožje, što će omogućiti inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) da uspješno izvrše svoje zadatke, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.