Vijetnam ceni izgradnju odnosa sa Rusijom — lider vladajuće partije

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2023, 20:07

Vijetnam ceni izgradnju odnosa sa Rusijom — lider vladajuće partije

 
Hanoj smatra da je veoma važno razvijati odnose sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Moskvom, izjavio je u ponedeljak generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Vijetnama Ngujen Fu Čong na sastanku sa predsednikom Saveta bezbednosti Rusije Dmitrijem Medvedevim.
„Vaša poseta je veoma značajna, pruža nam priliku da razmenimo mišljenja o trenutnom stanju odnosa naših stranaka i država, da razgovaramo o aktuelnoj međunarodnoj situaciji, kao i da izgradimo međusobno poverenje, proširimo bilateralnu saradnju u svim sferama u interesima obe zemlje, zarad mira, stabilnosti i saradnje u regionu i svetu“, izjavio je Ngujen Fu Čong. On je istakao da su odnosi između Hanoja i Moskve „ispunjeni osećanjima međusobne empatije i drugarstva“. „Vaša poseta će promovisati dalje jačanje tradicionalnih odnosa između naših zemalja“, dodao je.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.