Vidić ne tereti Džajića

Izvor: Politika, 02.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić ne tereti Džajića

Poznati fudbaler nije potvrdio sumnje tužilaštva da postoji „dupli” ugovor o transferu u moskovski Spartak

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nemanja Vidić, potom moskovskog Spartaka, a sada glavna poluga evropskog prvaka Mančester junajteda, svedočio je juče pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu. On je svedok u sklopu postupka koji se pred ovim sudom vodi protiv trojice bivših funkcionera kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz Ljutice Bogdana, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja. Saslušanje Vidića bilo je zakazano za 10 časova, ali je kasnilo jer je ovaj svetski poznati fudbaler – zaboravio ličnu kartu, kao dokument za identifikaciju. Zahtevajući da se poštuju propisi, istražni sudija je Vidića poslao da donese ličnu kartu. Kada je posle dva sata „situacija rešena”, započeto je Vidićevo saslušanje koje je trajalo nešto više od pola sata. Vidić je, po izlasku okupljenim novinarima rekao da mu je žao što se Dragan Džajić nalazi u pritvoru, ali da ne želi ništa da komentariše.

U pratnji prijatelja, sa kojim je i došao u sud, Vidić je napustio Palatu pravde.

– Vidić ni jednom rečju nije teretio Džajića, čak nije podneo odštetni zahtev ni protiv Crvene zvezde, ni protiv Džajića. Ni na jedan način nije potvrdio sumnje tužilaštva da postoji „dupli” ugovor o transferu Vidića u moskovski Spartak – rekao je posle saslušanja Džajićev advokat Zdenko Tomanović i dodao da je saslušanje preostalih 20 svedoka zakazano za sredinu juna.

Bivši direktor i generalni sekretar Crvene zvezde Dragan Džajić i Miloš Marinković, osumnjičeni su da su od Vidićevog transfera protivpravno prisvojili dva miliona evra. Zahtevom za sprovođenje istrage pored Džajića i Marinkovića, ali za sporne transfere Gorana Drulića, Perice Ognjenovića, Zorana Njeguša, tereti se i Vladimir Cvetković.

Trojica osumnjičenih uhapšena su 5. februara, zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion nemačkih maraka od transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu. Istraga protiv njih pokrenuta je dva dana kasnije. Istraga je proširivana zbog sumnje da su trojica bivših rukovodilaca Crvene zvezde protivpravno prisvojili 3,5 miliona od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko, a od transfera Perice Ognjenovića u Real Madrid 1,1 milion evra.

Od dana hapšenja, Cvetković i Marinković se nalaze u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, dok je Džajić, 23. aprila, zbog bolesti, prebačen na Vojnomedicinsku akademiju.

M. D.

[objavljeno: 03/06/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.