Već imamo kolektivni imunitet, neće biti drugog talasa

Izvor: B92, 02.Avg.2020, 09:15

"Već imamo kolektivni imunitet, neće biti drugog talasa"

Moskva -- Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin smatra da ne postoji opasnost od drugog talasa virusa korona, prenosi Sputnjik.

"Drugi talas – to je kada se ljudi drugi put nađu u opasnosti da budu zaraženi. Kod nas, niti nigde u svetu, toga praktično nema. Zašto u jednom broju regiona sveta vidimo veliki rast zaraženih? Zato što nisu prošli prvi talas, prvi proces", rekao je Sobjanjin u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televiziji "Rusije 1".

Gradonačelnik je naglasio da su gradovi, kao što su London, Njujork, Pariz, Moskva prošli fazu kada je, na primer u Moskvi beleženo po 6.500 zaraženih dnevno. Poslednjeg meseca taj se smanjio na 650 u ruskoj prestonici.

Sredinom jula Sobjanjin je saopštio da Moskovljani već imaju razvijen kolektivni imunitet koji im omogućava da se polako oslobađaju ograničenja koja su uvedena zbog pandemije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.