Važan susret u Moskvi

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 11:20

Važan susret u Moskvi

Međupalestinski sastanak trebalo bi da bude održan u Moskvi od 29. februara do 1. ili 2. marta.

Pozvani su predstavnici militantnih grupa iz Pojasa gaze - Hamas i Islamski džihad, izjavio je specijalni izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina za Bliski istok i Afriku i zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov.

"Pozvali smo sve palestinske predstavnike - sve političke snage koje imaju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozicije u različitim zemljama, uključujuci Siriju i Liban, i druge zemlje u regionu, rekao je Bogdanov za TAS S.

Dodao je da je sastav otprilike isti kao na prethodna dva međupalestinska susreta, odnosno da je pozvano 12 do 14 organizacija.

Prema rečima Bogdanova, cilj Moskve je da pomogne raznim palestinskim snagama da se dogovore o ujedinjenju svojih snaga u političkom smislu.

Polazimo od činjenice da je Oslobodilačka organizacija Palestine bila i ostala legitimni predstavnik palestinskog naroda, nju je prihvatila međunarodna zajednica i mi, dodao je Bogdanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Međupalestinski sastanak u Moskvi: pozvani Hamas i Islamski džihad

Izvor: Blic, 16.Feb.2024

Međupalestinski sastanak trebalo bi da bude održan u Moskvi od 29. februara do 1. ili 2. marta, a pozvani su i predstavnici militantnih grupa iz Pojasa gaze - Hamas i Islamski džihad, izjavio je specijalni izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina za Bliski istok i Afriku i zamenik ministra spoljnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.