Vaterpolisti Srbije osvojili petu titulu zaredom u Svetskoj ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije osvojili petu titulu zaredom u Svetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Italiju 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3) u ruskoj Ruzi i osvojila petu titulu zaredom u Svetskoj ligi.

Aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni došli su do ukupno 11. trofeja u Svetskoj ligi za samo 13 godina, još jednom potvrdivši da nemaju premca u vaterpolu.

Ekipa Dejana Savića ostvarila je drugi put slavila je nad Italijanima u Rusiji, posle 13:7 u grupnoj fazi, i to pošto je uspela da nadoknadi velikih 4:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Azure u prvoj deonici.

Međutim, nije moglo da prođe bez drame u finišu, Italija je uspela da od 6:8 dođe do vođstva 9:8, ali su "delfini" preokrenuli za veliko slavlje.

U srpskom timu po tri gola dali su Duško Pijetlović i Stefan Mitrović, a jedan manje Gavril Subotić.

Bronzanu medalju na tom takmičenju osvojila je selekcija Hrvatske trijumfom nad SAD 10:4.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.