Vagner zapretio brutalnom odmazdom: Stižemo VIDEO

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 08:23

Vagner zapretio brutalnom odmazdom: Stižemo VIDEO

Dan nakon potvrde da se Jevgenij Prigožin nalazio u avionu koji se srušio u blizini Moskve, na Telegram kanalima povezanim sa tom grupom nižu se reakcije.

"Otvoreno kažemo da glavni osumnjičeni za Prigožinovu smrt sede u Kremlju. Državnici na čelu sa Vladimirom Putinom pokušali su da ga ubiju. Reći ću vam samo jedno – spremite se za nas! Organizovaćemo drugi pohod na Moskvu", navedeno je na jednom od kanala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Telegram kanal povezan sa Vagnerom saopštio je noćas da je Prigožin poginuo.

"Šef Vagner grupe, heroj Rusije, pravi patriota svoje otadžbine Jevgenij Viktorovič Prigožin umro je od posledica akcija izdajnika Rusije. Ali čak i u paklu, on će biti najbolji! Slava Rusiji", navodi se u objavi na kanalu Siva zona.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Takođe, postoje nagađanja da je Prigožin možda lažirao sopstvenu smrt nakon što je drugi avion, povezan sa Vagnerom, viđen na radaru.

Ovo ne bi bio prvi put da je uspeo da nestane: zvanično je proglašen mrtvim u Africi 2019, pre nego što se ponovo pojavio pre ruske invazije na Ukrajinu.

Podsetimo, avion se srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga.

Na snimku objavljenom na internetu vidi se kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Kremlj još nije komentarisao nesreću u kojoj je navodno poginuo Jevgenij Prigožin.

Sam Putin nije pomenuo nesreću tokom govora u Moskvi povodom obeležavanja 80. godišnjice pobede u Kurskoj bici tokom Drugog svetskog rata. Umesto toga, on je pozdravio sve vojnike koji se "hrabro i odlučno" bore u Ukrajini.

Vođa Vagnera Jevgeniji Prigožin postao je poznat svetskoj javnosti nakon uloge njegove plaćeničke grupe u ratu u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.