VUČIĆ NAKON SASTANKA SA VALENTINOM MATVIJENKO: Za Srbiju je najvažnija iskrena podrška Rusije

Izvor: Press, 20.Dec.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA VALENTINOM MATVIJENKO: Za Srbiju je najvažnija iskrena podrška Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednicom Saveta federacije Valentinom Matvijenko, a posle sastanka je istakao da je za Srbiju najvažnija iskrena podrška ruskog državnog vrha.
"Najvažnije za nas je politička i ekonomska podrška Rusije. Za nas je veoma važna podrška teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije od strane Rusije, Putina, Matvijenko.. Za Srbiju je najvažniji zadatak očuvanje stabilnosti i mira na Balkanu i očekujemo pomoć i podršku Rusije u tome i ubuduće", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Matvijenko.
Matvijenko je sa svoje strane poručila:
"Visoko cenimo nezavisnu spoljnu politiku Srbije, to što ne podleže pritiscima i štiti svoje interese, i što ne uvodi sankcije Rusiji". 
Kako je dodala, to je u interesu Srbije, jer tako može da širi ekonomsku saradnju sa Rusijom. Ona je naglasila da su svi razgovori srpske delegacije protekli u prijateljskoj, bratskoj atmosferi.
 
Savet federacije je uvek i ubuduće će podržavati razvoj odnosa sa Srbijom i ceo Savet federacije bi se učlanio u Grupu prijateljstav sa Srbijom da je to moguće, rekla je ona.
 
Vučić je naglasio da je veoma zadovoljan svim razgvorima koje je imao u Moskvi, dodavši da je sa Matvijenko bilo reči o saradnji sa ruskim regionima, čime bi trebalo da se bavi i Međvladina komisija moja će se sastati u februaru.
 
"Verujem da će to doprineti rastu trgovinske razmene", rekao je Vučić, dodavši da je Matvijenko obavestio da se završavaju radovi na Hramu Sv. Save i da je pozvao sagovornicu, kao i ruskog predsednika da 2019. godine posete Beograd na 800.godišnjicu autokefalnosti srpske crkve.
 
Ranije, na početku sastanka Matvijenko je poručila da poseta srpske delegacije govori o zainteresovanosti srpske strane za dalje unapređenje saradnje.
 
"Vi ste čovek koji drži reč, ispunili ste obećanje da dođete kod nas uprkos brojnim obavezam. Vaša poseta i reprezentativni sastav delegacije za mene su dokaz zainteresovanosti da dalje širimo saradnju", rekla je Matvijenko na početku sastanka sa Vučićem.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.