Uz Igora do potpunog izlečenja

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz Igora do potpunog izlečenja

Samo nekoliko dana pošto se 32-godišnji Igor Dundić, nakon više od dve nedelje provedene u Moskvi na 11. terapiji zamene matičnih ćelija krvi, vratio u svoj rodni Bratunac, stigla je nova donacija od 300 evra njegovog dugogodišnjeg dobročinitelja Nenada Glišića iz Kopenhagena.

Svaki put sve više napreduje: Igor Dundić  

Ovaj čovek dobrog srca to redovno čini već pune četiri godine, šaljući priloge koji su neretko stizali pre svakog odlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Rusiju i dočekivale Igora po vraćanju sa terapija. Zato nije iznenađujuće što je i ovog puta novčani dar stigao kao zalog za njegovu narednu, 12. terapiju, koja mu je zakazana za 10. septembar. Reporteri "Vesti" obavestili su Dundiće o prispeću novog priloga, koji ih je ostavio bez daha.

 

Jedina nada

- Za narednu terapiju u Moskvi sa svim troškovima puta, potrebno nam je 7.500 evra. Kako ćemo to obezbediti, ni sami ne znamo. Prilog Nenada Glišića umanjuje tu sumu. Svestan sam da je to mnogo, kao i da je ovakav vid lečenja moja jedina šansa da ponovo prohodam. Zato mi posebno teško pada kada vidim koliko se moja majka muči da mi to omogući - kazao je Igor Dundić.

- Kako da se tom dobrom čoveku zahvalimo? Stvarno više ne znam. Njegova vera u Igorovo izlečenje nama znači jednako koliko i novčana pomoć koju nam šalje. A, izdvojiti i darovati svaki mesec po 250 ili 300 evra za nekoga koga ne poznajete, stvarno je za divljenje. Ovakav vid podrške ne možemo da očekujemo ni od najrođenijih. Hvala mu do neba, kao i svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su nam pomogli, bez njih lečenje mog sina u Rusiji ne bi bilo moguće - rekla je majka Mileva, koja je podizala kredite i pozajmljivala novac od poznanika da joj sin ne bi prekinuo terapije.

Kako je protekao boravak u Moskvi, ispričao nam je Igor Dundić vidno zadovoljan, pošto je njegova majka žurila na posao.

- Ovog puta proveli smo u Moskvi 18 dana, zato što su doktori morali ponovo da izvade matične ćelije, zbog čega je i cena ovog hirurškog zahvata bila duplo veća. Sam boravak je bio malo naporan zbog mnogih testova, snimanja i terapija. Generalno, ruski lekari su zadovoljni mojim napretkom do sada, jer nije bilo nikakvih problema. Sve ide dobrim tempom i oni očekuju da ova druga faza primanja matičnih ćelija da još bolje i brže rezultate, čemu se i ja iskreno nadam.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

- Doktori su konstatovali da sada čvršće stojim. Uspeo sam da uradim i nekoliko čučnjeva, iako je to bilo veoma teško za mene. Zadali su mi neke nove vežbe, koje moram da radim do iznemoglosti, ali to mi ne pada teško. Mnogo je lep osećaj kada vidite koliko su lekari zadovoljni. To mi daje još veću snagu i volju da vežbam i radim sve što treba samo da stanem ponovo na svoje noge. Sada, kada smo se vratili kući, predstoji mi da što više vežbam, ali počinje i nova borba, a to je kako obezbediti novac za naredni odlazak u Rusiju - zaključio je Igor, koji muke muči već deceniju od kada je doživeo saobraćajnu nesreću zadobivši teške povrede kičme, koje su ga prikovale za postelju.

U borbi da ponovo stane na svoje noge, svesrdno mu pomaže i Nenad Glišić, čija je nada u Igorovo konačno izlečenje jednaka njegovoj.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.