Upozoreni su: Stiže ciklon Olga; Spremite se za pola metra snega

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 17:30

Upozoreni su: Stiže ciklon "Olga"; Spremite se za pola metra snega

Stanovnici Moskve su pozvani da se pripreme za velike snežne padavine.

Prestonici se približava ciklon Olga, koji će u region doneti mraz i padavine. Vodeći specijalista centra Fobos Evgenij Tiškovec govorio je o vremenskim prilikama za naredne dane.

"U sredu uveče u glavnom gradu naše domovine, zahvaljujući srednjem grebenu anticiklona, malo će se razvedriti, a mrazevi će se pojačati od -7 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do -10​​, u Podmoskovlju od -7 do -12. Sutra se očekuje uticaj toplog atmosferskog fronta povezanog sa sledećim severnoatlantskim ciklonom pod nazivom Olga, zbog kojeg će snežne padavine početi da padaju od podneva, mećave će se kovitlati, pa će vidljivost biti do 500 metara. Pašće oko četvrtina mesečne norme snežnih padavina", rekao je Tiškovec.

Specijalista Fobosa predviđa da će se snežni nanosi na baznoj meteorološkoj stanici VDNKh povećati za 7–10 centimetara i prvi put ove zime dostići visinu od 0,5 metara.

Tiškovec tvrdi da će u ovom slučaju biti oboren rekord od 7. februara pre 29 godina, to jest iz 1955. godine.

Moskva i Moskovska oblast nisu jedini region koji ovih dana imaju velike količine padavina.

Snežne padavine su se pojavile na Krasnodarskoj teritoriji, koja je, kako je primetio Evgenij Tiškovec na svom kanalu na Telegramu, bila zarobljena u snegu.

U planinskim predelima Sočija u protekla 24 sata palo je više od mesečnog proseka padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.