Ukrajina objavila snimak uništenja, Moskva ćuti VIDEO

Izvor: B92, 07.Maj.2022, 16:38

Ukrajina objavila snimak uništenja, Moskva ćuti VIDEO

Ukrajina je danas objavila da je uništila ruski desantni brod u blizini malog Zmijskog ostrva u Crnom moru, koje je postalo simbol ukrajinskog otpora.

Borbeni dron "Bairaktar ​​TB2", razvijen u Turskoj, "pogodio je desantni brod 11770 Serna i dva raketna sistema zemlja-vazduh tipa Tor", objavila je ukrajinska Ratna mornarica na Fejsbuku, ne navodeći datum.

Moskva nije potvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informaciju na svojoj strani.

Na snimcima koje je objavila ukrajinska vojska, može se vidjeti brod usidren u blizini keja pogođen eksplozijom, a zatim kako ga pustoši plamen dok se širi veliki oblak dima.

Dugačka 26 metara, "Serna" pripada klasi brzih ruskih desantnih brodova deplasmana 45 tona. Naoružana je mitraljezima kalibra 7,62 mm i lanserima raketa "Igla". Namijenjen je za desant borbenih vozila, kao i jurišnih jedinica.

Ukrajinska vojska je početkom maja tvrdila da je bombardovala dva ruska patrolna čamca klase "Raptor" kod Zmijskog ostrva, takođe pogođena borbenim bespilotnim letjelicama "Bairaktar ​​TB2".

Sredinom aprila, vodeći ruski brod "Moskva" potonuo je u Crno more pošto je, po Kijevu i Vašingtonu, pogođen ukrajinskim projektilima. Moskva je tvrdila da je potonuće bilo posljedica eksploziji na tom brodu.

Zmijsko ostrvo, prvobitno simbol otpora Ukrajine, sada je pod ruskom kontrolom, a zarobljeni ukrajinski vojnici su pušteni u razmenu zarobljenika sa Moskvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.