Uhapšeno oko 60 aktivista u Moskvi

Izvor: Blic, 01.Apr.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno oko 60 aktivista u Moskvi

U centru Moskve večeras je uhapšeno 60 osoba koje su se okupile na Trijumfalnom trgu na neprijavljenim demonstracijama protiv novoizabranog predsednika Rusije Vladimira Putina.

Očevici su rekli da je policija privela Eduarda Limonova, lidera zabranjene Nacionalne boljševičke partije na Trgu Trijumfalnaja, zbog održavanja neodobrenog skupa.

Okupljeni su uzvikivali "Rusija bez Putina" i "Sramota", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a neki su bacali petarde i uzvikivali parole protiv Kremlja.

Slične demonstracije održavane su 31. dana u mesecu u poslednje dve godine na osnovu 31. člana ruskog Ustava, koji garantuje pravo okupljanja.

Ruske vlasti često ne izdaju dozvole za održavanje demonstracija i razbijaju neprijavljene skupove.

Povezane vesti: Beloruski opozicionari uhapšeni na putu za Brisel Anan: Ne sme se dozvoliti beskonačno otezanje krize u Siriji Policija uhapsila više od 10 demonstranata posle mitinga opozicije u Moskvi Oko 2.500 pristalica opozicije na skupu u Minsku Zatvorenik koji je pobegao helikopterom uhvaćen u taksiju na putu ka Moskvi
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moskva: Uhapšeno 60 demonstranata

Izvor: B92, 01.Apr.2012

Moskva -- U centru Moskve uhapšeno je 60 osoba koje su se okupile na Trijumfalnom trgu na neprijavljenim demonstracijama protiv novoizabranog predsednika Rusije Putina..."U subotu uveče na Trijumfalnom trgu okupilo se oko 200 ljudi, koji su pokušali da organizuju neodobrene demonstracije", saopštila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.