Uhapšeni teroristi Islamske države, planirali napad u Moskvi

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni teroristi Islamske države, planirali napad u Moskvi

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je četiri pripadnika ekstremističke grupe Islamska država, koji su planirali napade na javni prevoz u Moskvi.

FSB navodi da su četvorica članova grupe uhapšeni u Moskvi, preneo je TASS.

Oni, takođe, preciziraju da su neki od njih državljani Rusije, a neki državljani zemalja Centralne Azije.

Prilikom pretresa njihovih stanova pronađene su improvizovane eksplozivne naprave, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i laboratorija za njihovu proizvodnju.

Pored toga, pronađene su i automatske puške, municija i ekstremistička literatura.

Ustanovljeno je i da su četvorica terorista nameravala da nakon terorističkog napada napuste Rusiju i odu za Siriju kako bi učestvovali u borbenim dejstvima na strani ID.

Lažna uzbuna u Mančesteru! Bombaške jedinice hitno poslate na koledž zbog sumnjivog paketa, policija se izvinjava! (FOTO, VIDEO)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

FSB uhapsila četvoricu terorista ID, planirali napad u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2017

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je četiri pripadnika ekstremističke grupe Islamska država, koji su planirali napade na javni prevoz u Moskvi...FSB navodi da su četvorica članova grupe uhapšeni u Moskvi, preneo je TAS. Oni, takođe, preciziraju da su neki od njih državljani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.