Uhapšen ruski pisac Eduard Limonov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2009, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen ruski pisac Eduard Limonov

MOSKVA - Blizu 50 učesnika neodobrenog Marša disidenata, među kojima i lider zabranjene Nacionalne boljševičke partije Eduard Limonov, uhapšeno je danas u centru Moskve, javila je ruska noviska agencija Itar-Tass pozivajući se na policijske izvore.

U pokušaju da održe neodobreni skup, u centru Moskve se posle podne okupilo oko 200 ljudi, a došlo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i oko 50 novinara, naveli su ti izvori.

Ruska agencija navodi da ih je policija upozorila da ne mogu da održe neodobreni marš i zatražila da se raziđu.

U isto vreme, na trgu Triumfalnaja u Moskvi bio je u toku omladinski sportski festival, kada su došli aktivisti opozicione koalicije Druga Rusija, navela je ruska agencija.

Britanska agencija Rojters prenela je reči očevica da je na stotine policajaca opkolilo trg Triumfalnaja i primoralo 20 aktivista Nacionalne boljševičke partije i jednog novinara da uđu u policijska vozila koja su tu čekala.

Predstavnik policije je rekao da je 47 ljudi uhapšeno, neki i pre nego što je protestni skup počeo.

Iz kancelarije Limonova je saopšteno da je on uhapšen dok se dolazio na protest. Njegovo hapšenje je potvrdila i policija, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.