Udovički: Odličan početak regionalne saradnje

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Odličan početak regionalne saradnje

ARANĐELOVAC - Direktor Regionalne kancelarije Programa UN za razvoj za Evropu Kori Udovički ocenila je da samit biznis lidera jugoistočne Evrope predstavlja promenu i odličan početak regionalne saradnje, izrazivši uverenje da će biti nastavljen rad u oblasti postignutih dogovora.

Prema njenim rečima, prepreka za regionalno povezivanje je samo u nekim "glavama", jer šta sprečava dogovor za izvoz jabuka i šljiva na moskovsko tržište.

Udovički je ukazala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sada nije moguće izvoziti na brzo rastuće rusko tržište, jer je tamo za svaki ugovor potrebna količina koju nijedna od zemalja regiona ne može sama da obezbedi.

Udovički je ocenila da je za povećanje konkurentnosti potrebna disciplina, dogovor, organizacija i bolja infrastruktura, ukazujući na mogućnost izvoza vina iz regiona u Kinu.

Ona je ocenila da je Srbiji zbog visoke inflacije u zemlji opala konkurentnost, što predstavlja rak ranu, jer se pokušava potrošiti više nego što ima i "inflacija nam govori da ne možemo toliko da trošimo".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.