Učešće domaćih proizvođača na sajmu nameštaja u Moskvi

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2013, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učešće domaćih proizvođača na sajmu nameštaja u Moskvi

01.02.2013. -

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) po treći put organizuje i finansijski podržava nastup srpskih preduzeća na sajmu nameštaja Mebel u Moskvi, koji će biti održan od 18. do 22. novembra 2013. godine.

Sajam Mebel je najznačajniji događaj iz oblasti drvne industrije i nameštaja u Rusiji, a uz podršku Ministarstva industrije i trgovine Ruske federacije održava se svake godine, već 25. put po redu.

Mebel 2012 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je posetilo 41.692 posetilaca od kojih su 90 odsto bili poslovni ljudi koji se bave prodajom ili proizvodnjom nameštaja.

U 2012. godini svoje proizvode i usluge predstavilo je više od 880 kompanija iz celog sveta, od čega 60 odsto iz Rusije.

Zahvaljujući slobodnom trgovinskom sporazumu srpska preduzeća imaju veliki potencijal na ruskom tržištu koje predstavlja jedno od ciljnih izvoznih tržišta Srbije.

Troškove zakupa prostora površine 40 metara kvadratnih po kompaniji i izgradnje štanda snosi SIEPA, a preduzeća koja budu učestvovala snose putne troškove predstavnika (prevoz, dnevnice, smeštaj), troškove prevoza i montaže sopstvenih eksponata, participaciju u iznosu od 280.000 dinara za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, pratećeg materijala i marketinških aktivnosti.

Zbog ograničenog prostora, od pristiglih prijava biće izabrana najkonkurentnija preduzeća, a privredna društa koja budu izabrana izlagaće na sopstvenoj površini nacionalnog štanda, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Glas Rusije, Tanjug, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.