Ubrzan odliv kapitala iz Rusije

Izvor: B92, 24.Mar.2014, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzan odliv kapitala iz Rusije

Moskva -- Odliv kapitala iz Rusije je ubrzan u prvom tromesečju ove godine dostigavši veću vrednost nego tokom čitave 2013, kažu u ministarstvu ekonomije u Moskvi.

Iz Rusije je u prvom kvartalu ove godine izašao kapital u vrednosti od 65 do 70 milijardi dolara zbog događaja na Krimu, kazao je ruski zamenik ministra ekonomije, Andrej Klepač.

"Zahlađenje odnosa sa zapadom izgleda da ima veliki negativni uticaj na privredni rast i igra važnu ulogu u odlivu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapitala", naglasio je zamenik ministra za agenciju Prajm Tas.

Ulazak i izlazak kapitala su pokazatelji koje pomno prate ekonomski analitičari koji na osnovu togu procenjuju ekonomsku klimu u nekoj zemlji.

Neto odliv privatnog kapitala iz Rusije je prošle godine povećan za 15 odsto na 62,7 milijardi dolara, prema podacima Centralne banke Rusije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veći odliv kapitala za tri mjeseca nego u cijeloj 2013.

Izvor: Capital.ba, 25.Mar.2014, 07:33

MOSKVA, Odliv kapitala iz Rusije je ubrzan u prvom tromjesečju ove godine dostigavši veću vrijednost nego tokom čitave 2013. godine, saopštio je ruski zamjenik ministra ekonomije, Andrej Klepač. Iz Rusije ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.