USPOSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA AERODROMU DOMODEDOVO

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USPOSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA AERODROMU DOMODEDOVO

MOSKVA - Na moskovskom glavnom aerodromu "Domodedovo", poprištu krvavog terorističkog napada u kojem je poginulo 35 ljudi, saobraćaj je ponovo uspostavljen, ali uz pojačane mere bezbednosti.

Prtljag putnika kontroliše se na ulazu terminala za odlaske, dok je hol za međunarodne dolaske ograđen, jer se na njemu vrši istraga o eksploziji.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, istragom je za sada utvrđeno samo to da je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o samoubilačkom napadu, a istražitelji pretražuju mesto napada i razgovaraju sa povređenima i svedocima kako bi došli do novih podataka o ovom slučaju.

Kako je do sada utvrđeno, u vreme napada mere na ulazu na aerodrom bile su slabe, pa je bombaš samoubica lako ušao u zgradu i aktivirao oko sedam kilograma TNT-a.

U Moskvi i moskovskom regionu današnji dan proglašen je danom žalosti zbog žrtava napada, a komemoracije su održane i u drugim delovima Rusije, crkvama, džamijama i sinagogama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.