UPOZNAJTE RUSKI TAJNI BORBENI TENK: Moskva razvija NEUNIŠTIVU verziju OKLOPNJAKA u okviru programa Burlak (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 17:55

UPOZNAJTE RUSKI TAJNI BORBENI TENK: Moskva razvija NEUNIŠTIVU verziju OKLOPNJAKA u okviru programa Burlak (VIDEO)

Program Burlak je počeo 2005. godine

Rusija razvija naprednu verziju svog tajnog glavnog borbenog tenka sa novom kupolom i topom u okviru programa Burlak, kaže vojni ekspert Aleksej Hlopotov. Bilo je malo informacija o ovom projektu sve do prošle srede kada su se na društvenim mrežama pojavile navodne fotografije tenka Burlak sa modifikovanom kupolom.

Program Burlak, koji je počeo 2005. godine, imao je za cilj da zameni glavne borbene tenkove iz sovjetske ere zajedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dizajnom do 2025. Ali zbog finansijskih problema, projekat je zamrznut na neodređeno vreme.

Prema otvorenom izvoru, Burlakov autopunjač opremljen sistemom dvostrukog napajanja, jednim postojećim automatskim utovarivačem serije T-72 u trupu i drugim automatskim utovarivačem u turetu koji može da primi APFSDS municiju sa mnogo izduženim jezgrom.

Ovo tehnički nije bio nov koncept, isto rešenje je prethodno korišćeno u demonstratoru Object 640.

Više o tajnom ruskom tenku saznajte na jutjub kanalu "Šilja Pluton"
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.