UDARNO! Odjekuju eksplozije iznad Finskog zaliva, Moskva podigla vojsku na noge

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 20:29

UDARNO! Odjekuju eksplozije iznad Finskog zaliva, Moskva podigla vojsku na noge

Napad navodno nije došao sa ukrajinske teritorije.

Ruske PVO snage oborile su nekoliko vazdušnih ciljeva nad akvatorijom i obalom Finskog zaliva, saopštio je gubernator Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko.

Građani Lenjingradske oblasti su u velikom broju saopštili službama za hitno reagovanje o navodnim eksplozijama i detonacijama nad Finskim zalivom. Pretpostavlja se da su te eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odjekivale u blizini luke Bronka kod Sankt Peterburga.

Oglasio se gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov koji je rekao da su sve snage u potpunoj borbenoj gotovosti i da osiguravaju bezbednost.

- U vezi sa incidentom iznad akvatorije Finskog zaliva, u kontaktu sam sa komandom Lenjingradskog vojnog okruga i šeste armije PVO. Sve snage su u stanju pune borbene gotovosti - rekao je on.

Prethodno su vlasti u oblasti gde se nalazi aerodrom Pulkova kod Sankt Peterburga uveli oganičenja na letove civilne avijacije. Ta mera uvedena je u 19.32 po lokalnom vremenu, ali su nakon pola sata tu meru vlasti povukli.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.