U ruskom Kavkazu u samoubilačkom napadu poginulo pet osoba

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Sep.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ruskom Kavkazu u samoubilačkom napadu poginulo pet osoba

MOSKVA - Pet osoba je poginulo, a 39 je povređeno u samoubilačkom napadu koji je izvršen u noći između subote i nedelje na jednu vojnu jedinicu u Dagestanu, u ruskom Kavkazu, preneli su ruski mediji.

Napadač samoubica digao je u vazduh automobil bombu na poligonu vojne jedinice stacionirane blizu mesta Bujnakska, navela je portparol lokalne policije.

"Prema prvim informacijama u napadu je poginulo pet osoba, a povređeno ih je 39", rekla je ona.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ruskog ministarstva odbrane naveo je da su u napadu poginule tri osobe, a da je povređeno 36. Prema navodima ruske agencija RIA Novosti, druga eksplozija odjeknula je ubrzo posle prve na putu kuda je trebalo da prođe policijsko vozilo poslato na mesto prvog napada, ali u njoj nije bilo nastradalih.

U Dagestanu koji se graniči sa Čečenijom traje pobuna ekstremističkih islamista koja destabilizuje ceo ruski Kavkaz. Napadi ekstremista su česti posebno na policiju i političare.

pre dva dana je u bombaškom napadu u Dagestanu povređen regionalni ministar zadužen za nacionalna i verska pitanja Bekmurz Bekmurzajev, a njegov vozač je ubijen.

Jedan policajac specijalnih jedinica ubijen je u sredu u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana.

Pored stalnog nasilja u toj republici ruski premijer Vladimir Putin isključio je mogućnost izbijanja novog rata u ruskom Kavkazu. On je u nedavno datom intervjuu rekao da teroristi jesu u stanju da počine terorističke napade, ali da nemaju snagu niti sredstva za vođenje rata.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.