U požaru stradali ilegalni radnici

Izvor: RTS, 11.Sep.2012, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U požaru stradali ilegalni radnici

Poginulo 14 radnika, ilegalnih imigranata iz Vijetnama u požaru u fabrici konfekcije u okolini Moskve.

U požaru u okolini Moskve poginulo 14 ilegalnih imigranata, radnika iz Vijetnama, a jedna osoba je povređena, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

U saopštenju se navodi da je požar izbio danas posle podne u gradu Jegorjevsku, u oblasti Moskve, u radionici za šivenje, na prvom spratu jedne dvospratnice. Tridestak vatrogasaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došlo je na lice mesta dva sata pošto je izbio požar.

Sve žrtve su vijetnamski državljani, navedeno je u saopštenju ministarstva. Prema lokalnim izvorima koje prenose ruske agencije, svi oni su ilegalno radili u tekstilnoj fabrici.

Istražni organi su pokrenuli istragu o eventualnom kršenju odredbi o protivpožarnoj zaštiti u zgradi, dok policija ispituje okolinu zgrade i pokušava da identifikuje tela žrtava.

"Nema znakova nasilne smrti", navodi se u saopštenju istražnog odbora.

Jedan izvor u policiji je rekao za portal Lajfnjuz da su radnike u Jegorjevsku njihovi poslodavci zaključavali spolja i da bi im jednom dnevno donosili hranu i materijale za šivenje.

Kako navodi agencija Frans pres, u nesrećama na radnim mestima u Rusiji često ginu ilegalni radnici koji obično žive na mestu svog posla ili u napuštenim zgradama.

Početkom aprila je u južnom delu Moskve u požaru na jednoj zatvorenoj pijaci poginulo 17 ilegalnih radnika, a u maju 2011. godine je život izgubilo sedam radnika, koji su živeli u jednoj kući predveđenoj za rušenje.

Početkom avgusta je 70 Vijetnamaca privedeno u gradu Jegorjevsku gde su ilegalno radili kao krojači, a pre nekoliko dana je u blizini Moskve uhapšeno još oko 60 iliegalnih vijetnamskih imigranata.

Ruske vlasti procenjuju da skoro pet miliona radnika migranata nelegalno boravi u Rusiji, najviše iz centralnoazijskih zemalja, mada je to teško utvrditi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.