U dagestanskom selu ubijen imam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2011, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dagestanskom selu ubijen imam

MOSKVA -

U Kizljarskoj oblasti u ruskoj Republici Dagestan na Severnom Kavkazu danas je ubijen imam seoske džamije, javile su novinske agencije.

Predstavnik pres službe dagestanskog Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je agenciji RIA Novosti da se ubistvo desilo u selu Mihejevka i da su imama seoske džamije Ašurulava Kurbanova ubili za sada nepoznati napadači.

Ovo nije prvi slučaj ubistva sveštenika u Dagestanu, ističu agencije, podsećajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je ranije ovog meseca u glavnom gradu Dagestana, Mahačkali, na 1.600 kilometara od Moskve, ubijen rektor fakulteta za teologiju i međunarodne odnose.

Takođe, 9. aprila nepoznati napadači iz vatrenog oružja ubili su u selu Jasna Poljana u Kizljarskoj oblasti imama Magomeda Sajpudinova, javila je agencija RIA Novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen imam u dagestanskom gradu Kizliar

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2011

MAHAČKALA - Nepoznata lica ubila su jutros Ašurulava Kurbanova imama džamije u selu blizu dagestanskog grada Kizliar, saopštila je informativna služba regionalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.