U Sibiru iskliznuo voz sa naftom

Izvor: Blic, 28.Maj.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sibiru iskliznuo voz sa naftom

MOSKVA - Nakon iskliznuća iz šina teretnog voza u koji je prevozio naftu u Sibiru, došlo je do ozbiljnog curenja nafte, javljaju ruske agencije.

Lokomotiva i 22 vagona-tankera sa naftom, uključujući 14 tankera sa mazutom, iskliznuli su iz šina u regionu Irkutsk.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije objavilo je da se nafta prolila na površini od oko 800 kvadratnih metara.

Portparol Istočnosibirske železnice, Jevgenij Hohrijakov izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije da voz ne prevozi nikakav opasan teret i da nije došlo do prolivanja nafte.

Radnici železnice počeli su uklanjaju prevrnute vagone i da popravljaju oštećene šine. Zbog ovog incidenta poremereni su polasci najamnje deset putničkih vozova.

Povezane vesti: Aktivisti Grinpisa pokušali da zaustave plutajuću naftnu platformu Protest ispred sedišta "Britiš petroleuma" u Londonu Istraga: Zakazao uređaj za zaustavljanje nafte u Meksičkom zalivu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.